Sydsvenska Rhododendron - och Magnoliasällskapet
The Swedish Chapter of the American Rhododendron Society

Köp/sälj/byt - på den här sidan kan du meddela vilka rhododendronplantor du fått över eller vilka du söker. Skicka en text och ev en bild till webmaster,så kan vi gemensamt formulera en annons.

Denna verksamhet är endast tillgänglig för enskilda medlemmar i Sydsvenska Rhododendronsällskapet - ej plantskolor eller motsvarande.

_____________________________________________________________

Stora Plantor
 
Ulf Persson i Klagshamn erbjuder en mängd äldre stora plantor till försäljning. Han kommer att stycka av en större del av sin tomt där han har en äldre plantering. Det finns uppskattningsvis ett 50-tal plantor, många 2-3 m höga. Om man är intresserad så får man själv ombesörja uppgrävning och transport. Kom ihåg att det handlar om stora plantor som står tätt och således är sammanvuxna med varandra. En flytt under rådande årstid är inte idealisk så man tar en viss risk. Priset per planta ligger runt 500 kr. 
Namnmärkningen av plantorna saknas i många fall men ägaren kanske kan få fram en del från sina arkiv eller minne. Avstyckningen kommer att ske inom 2 månader. 
Kontakta Ulf på telefon : 0705-537809
 
Bilder från Trädgården tagna den 19/5 bifogas nedan
(Klicka på bilden för förstoring och sedan vidare med piltangenten)

_________________________________________________________________
2013-09-13

"Rhododendron köpes."
 
Både arter och hybrider av intresse, dels låga, småväxta och/eller krypande - dels sorter som blir max  1 m i slutstorlek. T.ex. yak med hybrider, även annat i samma storleks nisch. Dessa får gärna vara i skaplig storlek för att det ska fungera på tilltänka placeringen - alltså är "knappt rotade sticklingar" inte lämpliga...
 
Bladform: Det mesta av intresse. Blomfärg: Vit, cream, rosa, röd-rosa och lila. Dessa undanbedes: Knallgult, orange och tomteröd.
 
Maila gärna en kort eller lång lista på vad som finns i lager. Kanske ni kan ta med plantor till någon av höstens möten i Lund.
 

MVH - Alex Bentervall
Alt. tel 070-2647845


_________________________________________________________________