PROGRAM SYRMS

Planerade aktiviteter framåt, vill ni kolla på vad vi tidigare gjort hittar Ni dessa under https://rhododendron-syd.se/category/aktiviteter-2023/

Planerade aktiviteter våren 2024

 
Våren försommaren 2024
  1. 23 mars  2024 årsmöte för verksamhetsåret 2023.
  2. Event hos Flyinge Plantshop 27 april.
  3. Event hos Ekeboda handelsträdgård Hörby 4 maj.
  4. 11-12 maj Österlen Garden Show.
  5. Aktiviteter utomhus under slutet april tom juni. Kommer att uppdateras efterhand.
 
Se information och beskrivningar över aktiviteter nedan.

Aktiviteter våren - försommaren 2024

Lördag den 23 mars kl 2024, kl 13 00 håller vi årsmöte för verksamhetsåret 2023. Ekologihuset Blå hallen, Sölvegatan 37 Lund.

I samråd med Alan Duncanson som har sjukdom i familjen så ändrar vi i programmet.

OBS att föredraget med Alan utgår och ingen sändning via Zoom kommer att ske. Vi kommer istället att erbjuda en plantförmedling efter ordinarie årsmöte och fika:

Fika kommer att förstärkas med en ”tårtbuffe” som vi hoppas att ni kommer att uppskatta. Under fika säljs lotter till ett lotteri med plantor från Sebbarps planthandel.

En av Sveriges duktigaste förökare inom Rhododendronsläktet Michael Zvorc gick ur tiden den 15 oktober 2023. Läs gärna minnesord över Michael på sidan 2 och 3 i nummer 4 av Rhododendronbladet. 

Föreningen har fått möjlighet att förmedla ett antal av Michaels plantor till våra medlemmar. Carina Fritzell och Henrik Åström besökte nyligen Pia Zvorc och fick med sig ett gäng plantor till Skåne.

Uppmärkning pågår och en lista med bild och presentation kommer att skickas ut söndag den 17 mars.

Från och med att presentationen skickats ut kommer Ni att kunna förboka plantor genom att maila till lennart.g.karlsson@telia.com. 

Först till kvarn gäller och plantor hämtas och betalas efter fika vid årsmötet.

Flyinge lördag den 27 april 2024 kl 10 – 16 30

Ett trevligt återkommande event hos Flyinge Plantshop. Vi kommer att finnas på plats bland Rhododendron och andra växter nära växthuset inne på Flyinge Plantshop och informera om vår förening och ge råd om Rhododendron, Magnolia och samplanteringsväxter.

Vi informerar om erbjudande mm under början av april.

Österlen Garden Show 11 – 12 maj 2023

https://osterlengardenshow.se 

Vi kommer att finnas på plats och informera om vår förening och ge råd om Rhododendron, Magnolia och samplanteringsväxter. Växtlotteri med fina vinster.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå