Föreningsbrev
(scrolla ner för att se alla brev)

________________________________________

Föreningsbrev nr 56
DAGS ATT BESTÄLLA TORV TILL VÅREN !!
Grov torv 90kr, 330 l tryckförpackad säck
XGrov     100kr, 330 l tryckförpackad säck
Block 100x45x15cm 60kr
Sista beställningsdag 29/3.
Kontakta Marie Larsson eller tel på  070-4498911  
Sydsvenska Rhododendron-och Magnoliasällskapet
PS  Det är vår.... sånglärkan är på  plats  DS

________________________________________

Föreningsbrev nr 55 
Vi är visserligen mitt i vintern just nu men vad känns väl inte mer angeläget då än att tänka på och planera för vår- och sommarsäsongen. 
Styrelsen har idag beslutat om vilka aktiviteter som går av stapeln under våren och försommaren 2019. Vi kommer att publicera allt på hemsidan efterhand, så håll ögonen öppna och ta för vana att kika in på sidan lite då och då.
Vi vill särskilt nämna ett par evenemang. Tillfällen att komma in i gemenskapen och träffa likasinnade. 

1) Träffar för nya medlemmar då vi kommer att göra trädgårdsbesök hos Stefan och Acki Salomonsson i Borelund/Torna-Hällestad samt hos Henrik Åström och Carina Fritzell i Sebbarp. Det blir tillfälle att träffas, informeras och ställa frågor.

2) Vår resa första veckan i maj till Holland/Belgien. Även detta ett gyllene tillfälle att komma in i föreningsgemenskapen. Hela uppläget hittar du under fliken "Resor" på hemsidan

Hjärtligt välkomna!
Styrelsen, Sydsvenska Rhododendron- och
Magnoliasällskapet

________________________________________

Föreningsbrev 54
VINTERÖVNING !

Vet inte om ni kommer ihåg att vi hade en enkel Blombedömning på Sofiero i fjol den 27/5 på vår AKTIVITETSDAG. Medlemmarna uppmanades att ta med den blomställning som stod vackrast i hemmaträdgården för bedömning. Detta var första gången vi gjorde något sådant och vi höll reglerna mycket enkla. I flera andra länder har man "Flower Shows"  med betydligt mer komplicerade regler. Kanske det är något för oss i framtiden.
Vi blev bara 4 deltagare, men någonstans skall vi börja. Nedan bifogas bilder på de fyra bidragen. Ni som vill vara med och rösta skickar ett mail till undertecknad så får vi helt enkelt se vem som får flest röster. En högst subjektiv bedömning således....vilken är vackrast ? Rangordna de tre bästa. Ursäkta dröjsmålet med bedömningen, men bättre sent än aldrig.

På lördag håller vi styrelsemöte där vi bl.a skall diskutera årets aktivitetsdagar på Sofiero. Vad tycker ni ? Är detta något som vi skall testa igen ?? Kom gärna med förslag till aktiviteter för årets aktivitetsdagar på Sofiero den 11-12 Maj.
Tävlingsledning, (självutsedd) : Stefan Salomonsson

 

________________________________________

Föreningsbrev 53
NI SOM ÄNNU INTE ÄNMÄLT ER TILL VÅRENS FINA RESA !!! DET FINNS NÅGRA FÅ PLASTER KVAR. FÖRST TILL KVARN.
Priset för resan blir 7.790 kr per person i dubbelrum, enkelrumstillägg 2.200 kr, inkluderar resa med buss, hotell halvpension (frukost, middag). Kostnad för inträden och guidning ingår inte i priset. Detta kommer att samlas in separat så snart vi fått besked från de 4 besöksmål detta avser. Lunch intas i anslutning till de olika besöksmålen, var och en står själv för detta.
 
Betalning : Avgift för bindande anmälan 500 kr per person sätts in på Sällskapets plusgirokonto 1347905-0 senast 31/1 2019. Resterande belopp skall betalas till Thells Bussar. Instruktioner om detta lämnas senare. Thells kan ta emot betalning med kort. Paketreselagen gäller för resan och var och en ansvarar för sin egen reseförsäkring. Kolla upp hur det ser ut i er hemförsäkring och eventuellt reseskydd via bankkort.
 
Tyvärr blev vi tvingade att byta hotell fler gånger än vi räknat med från början. Anledningen är långa avstånd och gällande regler för pauser.
 
För detaljerat program med länkar, se Resor
Ytterligare detaljer om resan kommer att meddelas löpande. Kontakta reseledarna, Stefan eller Torsten , om ni har några frågor.

________________________________________

Föreningsbrev 52

Ytterligare ett trevligt erbjudande till våra medlemmar. Denna gången handlar det om Kenneth Cox (Glendoick) nya bok "Woodland Gardening".
Om vi sambeställer minst 6 exemplar så bjuder han på frakten. Då blir priset 40 pund. Ni blir informerade om var böckerna sedan kan avhämtas. Så skicka ett mail till mig om ni är intresserade. b.s.salomonsson@gmail.com 
Här kommer en Youtubefilm där han själv presenterar boken :
https://www.youtube.com/watch?v=uL4BrMb9DMY 

________________________________________